Prijem delegacija u Muessesi u Mekki

23 08 2019 priznanje muessesa

U sjedištu Muessese za Tursku i muslimane Evrope, Amerike i Australije u Mekki sinoć je organiziran prijem za direktore Ureda za hadž i konzularne predstavnike iz Evrope, Amerike i Australije. Prijemu su ispred Ureda za hadž i umru Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini prisustvovali Nezim Halilović, rukovodilac Ureda za hadž i Safet Karahmetović, član Rukovodstva na hadžu u 2019. godini.

Direktor Muessese dr. Tarik Al-Ankavi je kazao da je na hadžu ove godine preko Muessese na čijem je čelu hadž obavilo 245.002 hadžija i da je bilo 65 smrtnih slučajeva. Ovogodišnja organizacija hadža je od strane relevantnih subjekata u Kraljevini Saudijskoj Arabiji ocijenjena veoma visokom ocjenom, a kada je u pitanju organizacija hadža iz Bosne i Hercegovine na ovom prijemu, ali i mimo toga u vise navrata Ured za hadž i umru je dobio samo riječi hvale i podrške.

Na kraju programa direktor Muessese je predstavnicima Ureda i konzularnim predstavnicima uručio Plakete. Naša je delegacija nakon prijema Plakete uručila i Plaketu Ureda za hadž i umru dr. Tariku Al-Ankaviju, što je popraćeno sa posebnom pažnjom i odobravanjem, posebno ako se ima na umu da to nije učinila većina prisutnih delegacija. Tako se i u Meki o Bošnjacima i Bosni i Hercegovini tkaju fine priče i ostaju još ljepši tragovi...

Program umre
Program umre
Program umre

Program umre

Pročitaj više
FOTO
FOTO
VIDEO
VIDEO
O hadžu i umri
O hadžu i umri
O hadžu i umri

O hadžu i umri

Pročitaj više