Za hadžije iz osmog aviona obezbijeđen let iz Beograda večeras u 18h

Hadžije iz Beograda imaju let ako Bog da u 18h večeras. Aviokomapnija šalje novu posadu iz Turske jer ova trenutna ne smije zakonom letjeti danas. O ovome su obaviještene i naše hadžije koje se trenutno nalaze u Beogradu tako da se neće izdvajati od svojih grupa. Također bit će obezbijeđen i ručak do dolaska aviona, koji će u  dogovoru sa vodičima realizirati aviokompanija.

Tokom ovog perioda hadžije neće napuštati aerodrom i nisu stacionirani samo u jednoj prostoriji. Prema informacijama sa sarajevskog aerodroma, dolazak ovog aviona planiran je u 18:30h.

Deseti avion bi trebao biti večeras u Sarajevu oko 21h po lokalnom vremenu. Hadžije imaju obezbijeđen prijevoz do matičnih muftijstava, dok hadžije sa područja Sarajevskog muftijstva aerodrom napuštaju u vlastitom aranžmanu. Sa ovim avionom dolaze i zaostale prtljage koje će biti dostavljene u muftijstva već sutra, dok će prtljage hadžija Sarajevskog muftijstva biti u Fahdovoj džamiji ili na nekoj drugoj lokaciji o čemu će hadžije biti pravovremeno obaviještene.

IMG 20170912 WA0000

Program umre
Program umre
Program umre

Program umre

Pročitaj više
FOTO
FOTO
VIDEO
VIDEO
O hadžu i umri
O hadžu i umri
O hadžu i umri

O hadžu i umri

Pročitaj više