Sve hadžije se danas vraćaju kući

Na aerodrom u Sarajevu je upravo sletio deveti avion s bh hadžijama, dok je osmi zbog magle sletio u Beograd i uskoro kreće za Sarajevo, a u večernjim satima stiže i deseti.
Sve hadžije su dobro, osim dvojice koji su morali radi liječenja ostati u mekkanskoj bolnici. O njima će brinuti i bh. student sve do njihovog povratka kući. Hadžinica koja je jučer zadobila povredu na aerodromu vratila se danas u BiH s osmim avionom. Također, danas bi trebali stići i svi koferi koji su zbog težine zadržani u Džiddi. Koferi će busevima biti prebačeni u muftijstva, dok će hadžije Sarajevskog muftiluka lično preuzeti kofere u dogovoru sa svojim vodičima.

Deseti avion bi trebao biti večeras u Sarajevu oko 21h po lokalnom vremenu. Hadžije imaju obezbijeđen prijevoz do matičnih muftijstava, dok hadžije sa područja Sarajevskog muftijstva aerodrom napuštaju u vlastitom aranžmanu. Sa ovim avionom dolaze i zaostale prtljage koje će biti dostavljene u muftijstva već sutra, dok će prtljage hadžija Sarajevskog muftijstva biti u Fahdovoj džamiji ili na nekoj drugoj lokaciji o čemu će hadžije biti pravovremeno obaviještene.

Detaljan ovogodišnji izvještaj možete pogledati i u video-prilogu.

  • FB_IMG_1505172756353FB_IMG_1505172756353

Program umre
Program umre
Program umre

Program umre

Pročitaj više
FOTO
FOTO
VIDEO
VIDEO
O hadžu i umri
O hadžu i umri
O hadžu i umri

O hadžu i umri

Pročitaj više