Stigao šesti avion: Zadržani koferi će biti dostavljeni u muftijstva

U jutarnjim satima na Sarajevski aerodrom sletio je šesti avion u kojem je većina hadžija iz Tuzlanskog muftijstva. Jedna hadžinica iz ovog aviona je morala ostati u Džiddi, nakon što je pala na aerodromu i zadobila ozbiljniju povredu, ali i ona će doći u Sarajevo sutra sa zadnjim avionom.
Sedmi avion će sletjeti večeras, a sutra dolaze i preostala tri aviona. Kako je ranije objavljeno, svim hadžijama je obezbijeđena zemzem voda koju hadžije preuzimaju na aerodromu nakon slijetanja u Sarajevo, osim hadžija iz Sarajevskog muftijstva koji vodu preuzimaju u džamiji Kralj Fahd. Organizatori mole porodice da ne preuzimaju za hadžije vodu bez prisustva vodiča. S obzirom da je bilo slučajeva da neke hadžije nisu dobile vodu, jer je bilo preuzimanja bez prisustva vodiča, sve ove hadžije će dobiti vodu nakon slijetanja svih aviona i bit će obaviješteni na vrijeme.

Dolaskom posljednjeg aviona sutra navečer u Sarajevo će biti dovezeni i svi koferi zadržani na džidskom aerodromu, a bit će dostavljeni u muftijstva o čemu će hadžije upoznati vodiči, dok će hadžije s područja Sarajevskog muftijstva kofere preuzeti lično na aerodromu.

  • 20170910_162722-1024x76820170910_162722-1024x768

Program umre
Program umre
Program umre

Program umre

Pročitaj više
FOTO
FOTO
VIDEO
VIDEO
O hadžu i umri
O hadžu i umri
O hadžu i umri

O hadžu i umri

Pročitaj više