• Umra
  • Posted

Mu`temiri uživaju u medinskim ljepotama

Prema riječima vodiča, umransko putovanje za mu`temire u ovom mjesecu ide po planu sve aktivnosti se odvija planiranom dinamikom.

„Pored planiranih aktivnosti uveli smo predavanje poslije podne namaza za mu'temire. Prvo predavanje je održao Salih ef. Haušić, drugo hafiz Enes ef. Beganović, a današnje Muhamed ef. Mehanović. Dakle, svaki dan imamo predavanje u Ramadi u 14,00 sati. Jučer smo bili u posjeti znamenitostima Medine, što je također proteklo izuzetno dobro“, kazao nam je Nazif ef. Garib, jedan od vodiča ove grupe mu`temira, te istakao da će nastojati da i ostatak putovanja uspješno privedu kraju.

Svoje oduševljenje putovanjem nisu krili ni mu`temiri:

„Svi članovi naše grupe su u dobrom zdravlju i provode planirane ibadete i presretnim što smo ovdje. Zahvljujem se prvo Allahu dž.š. što nas je pozvao da posjetimo ova sveta mjesta i da primi naše ibadete. Taođer zahvaljujem se i organizatoru na organizaciji ovog putovanja i pozivam sve one koje su u mogućnosti da posjete ova mjesta“, kazala je Pašić Zejneb.

„Dosadašnjim putovanjem, organizacijom, smještajem i ostalim uslovima smo jako adovoljni. Hvala Allahu dž.š. pa nam je omogućio da krenemo sa obavljanjem umre i savjetujem svima koji su u prilici da razmišljaju i obavljanju hadža i umre da to učine što prije dok još imaju i snage i sredstava“, kazao nam je Ahmed Skopljak koji je na umransko putovanje došao sa svojom suprugom.

Dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji:

  • IMG-1623442340ea9a02e6126c127374cb17-VIMG-1623442340ea9a02e6126c127374cb17-V

Program umre
Program umre
Program umre

Program umre

Pročitaj više
FOTO
FOTO
VIDEO
VIDEO
O hadžu i umri
O hadžu i umri
O hadžu i umri

O hadžu i umri

Pročitaj više